İçeriğe geç

Jale İNan In Ülkemize Yaptığı Hizmetler Nelerdir

Jale İnan Türkiye için ne yaptı?

Jale İnan’ın en önemli çalışmaları Antalya Perge-Side, Kremna ve Pamphylia Selukia’da yaptığı kazılardır. Hocası Arif Müfit Mansel ile birlikte Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki tarihi eserlerin korunması ve restorasyonu için projeler yürütmüştür.

Dünyanın ilk kadın arkeoloğu kimdir?

Klasik arkeolojinin izlerini taşıyan bir hayat Jale İnan (1914–2001). İstanbul: Arkeoloji ve Sanat Yayınları.

Jale İnan kimdir kısaca hayatı?

Jale İnan (1 Şubat 1914 – 26 Şubat 2001) Türk arkeolog ve bu alanda çalışan ilk Türk kadını olarak kabul edilir. Perge ve Side’de kazılara öncülük ederek Antalya Müzesi’nin genişlemesine yol açmıştır. Side’deki Apollon Tapınağı’ndaki restorasyon çalışmaları Türk mirası açısından önemi nedeniyle dikkat çekmiştir. Jale İnan (1 Şubat 1914 – 26 Şubat 2001) Türk arkeolog ve bu alanda çalışan ilk Türk kadını olarak kabul edilir. Perge ve Side’de kazılara öncülük ederek Antalya Müzesi’nin genişlemesine yol açmıştır. Side’deki Apollon Tapınağı’ndaki restorasyon çalışmaları Türk mirası açısından önemi nedeniyle dikkat çekmiştir.

Jale İnan kimdir kısaca eodev?

Jale İnan, 1 Şubat 1914’te doğan Türk arkeologdur. Türkiye’nin ilk kadın arkeoloğudur. Uzun yıllar süren planlı kazılarla Perge ve Side antik kentlerini gün yüzüne çıkarmak için çok çalışmış; kazılan eserlerin sergileneceği Antalya ve Side’de müzelerin kurulmasını sağlamıştır.

Jale İnan’ın ülkemize yaptığı hizmetler nelerdir?

Jale İnan (1 Şubat 1914, İstanbul – 27 Şubat 2001, İstanbul) Türkiye’nin ilk kadın arkeoloğudur. Perge ve Side antik kentlerini keşfetti ve Antalya ve Side’de müzeler kurdu.

Türkiye’nin ilk arkeoloğu kimdir?

Osmanlı döneminde çoğunlukla yabancılar tarafından yürütülen bu çalışmaları ilk gerçekleştiren yerel isim Osman Hamdi Bey’dir. Kendisi sadece ilk Türk arkeoloğu olarak kabul edilmez, aynı zamanda ülkenin ilk arkeoloji müzesi olan İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin kurucusudur.

Dünyanın ilk kadın kimdir?

Adem’in ilk eşi de bir kadın olmasına rağmen o Havva değil Lilith’ti. Kadının yaratılışındaki ilk figür olan Lilith, evrenin ilk kadını ve dünyadaki anaerkil yapının ilk tanrıçasıdır.

Türkiye’de ilk arkeolojik kazı nerede?

Alacahöyük kazısı ilk ulusal kazı olarak nitelendirilmiş ve o dönemki Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kaynaklarıyla dünyaya duyurulmuştur[16]. Alacahöyük kazısı, çığır açıcı bir kazı olarak arkeolojik araştırma tarihimizde önemli bir yer tutmaktadır.

Türk arkeologlar kimlerdir?

Türk arkeolojisinin temelinde yatan 7 isim7 – Halet Çambel (1916–2014)6 – Ufuk Esin (1933 – 2008)5 – James Melaart (1925 – 2012)4 – Robert J. Braidwood (1907 –2003) – Linda Braidwood (1909 – 2003)3- Manfred Osman Korfmann (1942 – 2005)1- Ekrem Akurgal (1911 – 2002)30 Aralık 2014

Jale İnan ne katkı sağlamıştır?

Türkiye’nin ilk kadın arkeoloğu Jale İnan, Perge ve Side antik kentlerini gün yüzüne çıkarmakla kalmadı, Antalya ve Side’de müzelerin kurulmasını da sağladı.

Dr. Ayşe İnan kimdir?

Ayşe İnan (1972, Ankara) H.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nden 1994 yılında mezun oldu. Karikatür, illüstrasyon ve grafik tasarım konularında birçok gazete, dergi ve yayınevinde çalıştı. Yurt içi ve yurt dışında karma sergilere katıldı.

Jale İnan ne katkı sağlamıştır?

Türkiye’nin ilk kadın arkeoloğu Jale İnan, Perge ve Side antik kentlerini gün yüzüne çıkarmakla kalmadı, Antalya ve Side’de müzelerin kurulmasını da sağladı.

Türkiye’nin ilk kadın arkeoloğudur, tarihi miraslara sahip çıkmış ve korumuştur kimdir?

1 Şubat 1914’te İstanbul’da doğan Arkeolog Jale İnan, uzun yıllar Perge ve Side antik kentlerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla programlı kazılarda çalıştı.

Tavsiyeli Bağlantılar: Hatay Altınözü Kaç Mahalle Var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Anal Escort