Bordo bulamacı yapraklara zarar verir mi?
1. Bordo bulamacı yaprak döneminde hazırlanmamalıdır. 2. Bordo bulamacı hazırlanırken mutlaka kireç suyuna mavi taş eritilmiş su katılmalıdır, aksi takdirde ilacın yapısı bozulur ve karışım oluşmaz.
Bordo bulamacının etkisi ne kadar sürer?
Meyve ağaçlarına özellikle sonbaharda (3/4 veya tüm yapraklar düştüğünde %2-3 doz) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 doz) Burgonya karışımı uygulandığında, ertesi yıl potansiyel olarak ortaya çıkabilecek birçok hastalığa karşı koruma sağlar. Etkili ve ucuz bir kontrol ilacıdır.
Bordo bulamacı atınca yağmur yağarsa ne olur?
İçerisinde gübre bırakılmamalıdır. Ayrıca, ilaçlama sırasında hava koşulları çok önemlidir. Yağmur bekleniyorsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan yaklaşık 10 saat sonra yağmur yağarsa, pestisit gerekli etkiyi gösteremeden yıkanıp gidecektir.
1 kg bordo bulamacı kaç litre suya konur?
Örneğin %1’lik kırmızı şarap çamuru için; CLARE PUDİNG’İ KENDİNİZ HAZIRLIYORSANIZ; 100 Lt suya 1 kg LEARSTONE + 0,5 kg sönmemiş kireç veya 1 kg sönmemiş kireç. (HAZIRSA: 100 Lt SUYA 1,5 Kg KNABE ÇAMUR) kullanılmalıdır. Bunu üreticilerimize iletmemiz önemle rica olunur.
Çiçek açmış ağaca bordo bulamacı yapılır mı?
3. ilaçlama: Meyve ağaçları çiçek açmayı bitirdikten ve yaprakların %70-80’i döküldükten sonra, herhangi bir uyuz ilacı ile ilaçlanır. Çok yağışlı bölgelerde, 4. ve 5. ilaçlama yapılabilir.
Bordo bulamacı yüzde kaç olmalı?
Armutlarda memeli pası gibi birçok hastalığın önlenmesinde etkili ve ucuz bir kontrol ajanıdır. Bordeaux bulamacı sonbaharda uygulanacaksa %1 veya %3 oranında, ilkbaharda uygulanacaksa %0,5 veya %1 oranında hazırlanır. Bordeaux bulamacı, örnek olarak %1 Bordeaux bulamacı ölçümleri alınarak başka oranlarda da hazırlanabilir.
Ağacın geç çiçek açması için ne yapmalı?
h- Çiçeklenmeyi geciktirme İlkbaharda son donların çok sık görüldüğü yerlerde, meyve ağaçlarının çiçeklenme döneminde dondan aşırı zarar görmesini önlemek ve çiçeklenmeyi geciktirmek için ağaç kökleri 1 m çapında açılarak kar veya buz kalıpları yerleştirilir.
Bordo bulamacı hangi aylarda yapılır?
Kasım-Aralık aylarında, ¾ veya tüm yapraklar döküldükten sonra, Bordeaux bulamacı %2’lik bir dozda yapılır. Şubat-Mart aylarında, gözler uyanmadan bir hafta önce, %1-1,5 Bordeaux bulamacı uygulanır. Değerli üreticiler; LÜTFEN PÜSKÜRTME SIRASINDA DİKKATLİ OLUN!23.02.2022
Bordo bulamacı dondan korur mu?
Meyve ağaçları hava koşullarından dolayı erken uyandığında, ağaçların don veya hastalık saldırısına uğrama riski artar. Gözler uyanmadan önce uygulanan “Claret Red Slurry” ile ağaçların soğuğa dayanıklılığı artırılır ve hastalıklara karşı korunması garanti altına alınır.
Ağaç gövdesine hangi kireç sürülür?
Özkan Kireç Tozu Kireç güçlü dezenfektan özelliğine sahiptir. Kümesler ve hayvan barınakları gibi alanlarda hayvanları hastalıklardan korumak ve hijyen sağlamak için kullanılır. Seyreltilerek ağaç gövdelerine uygulandığında ağaçları zararlılardan ve böceklerden korur.
Göztaşı ile bordo bulamacı aynı şey mi?
MAROON SLUME Bordeaux Bulamacı, mavi taş (bakır sülfat %98) ve kireç karışımıdır.
Bordo bulamacı zeytine fazla atılırsa ne olur?
Bordeaux bulamacı tarımda yaygın olarak kullanılan bir antifungal ve antibakteriyel maddedir. Özellikle zeytin ağaçlarında yaygın olarak kullanılan bu madde toprak ve su kirliliğine neden olabilir ve zeytinlerde insan sağlığına zararlı kalıntılar bırakabilir.
Bordo bulamacı neye iyi gelir?
Bordo bulamacı eriklerde cep yanıklığına, şeftalilerde yaprak kıvrılmasına ve cevizlerde antraknoz mozisine karşı kullanılır. Domateslerde tüylü küf ve bağlarda tüylü küf ve ölü gövde gibi hastalıkları önler.
Bordo bulamacı yerine ne kullanılabilir?
CoppaFort, içerdiği bakırın yavaş salınımı sayesinde uzun süre çevrede kalarak bakteriyel ve fungal hastalıklara karşı koruma sağlar. Fındık bahçelerinde ve diğer meyve ağaçlarında Bordeaux macunu yerine rahatlıkla kullanılabilir.
Bordo bulamacının fındığa ne faydası var?
Bitki uyanma eğilimindedir. Bu amaçla, özellikle sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde olduğu ve tarımsal donların olduğu zamanlarda küf ve kozalak akarlarına karşı Burgonya gübresi (mantar hastalıklarına karşı uygulama) adı verilen bir uygulama da yapılır.
Bordo bulamacı hangi bitkilerde kullanılır?
Bordeaux bulamacı; şeftalide yaprak kıvrılması, yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında siyah leke ve ateş yanıklığı, sert çekirdekli meyve ağaçlarında bakteriyel kanser, yaprak delinmesi ve dal yanıklığı, erikte cep hastalığı, cevizde antraknoz ve yosun gibi birçok hastalığa karşı kullanılabilen bir ilaçtır…
Göztaşı bitkilere zarar verir mi?
Tarım: Fungisitlerde ve türevlerinde bulunan zararlı mikroorganizmaları engellemek. Ayrıca bitkilerin köklerine zarar veren diğer bitkileri de öldürür.
Asmalara bordo bulamacı atılır mı?
Bordeaux bulamacı, asmaları mantar ve bakteri hastalıklarından korumak için en etkili önleyici çözümlerden biridir, ancak tek başına yeterli değildir. Sonbaharda, yaprakların tamamı veya çoğu düştüğünde ve kış budamasından sonra, gözler uyanmadan önce uygulanır.
Bordo bulamacı sebzelerde kullanılır mı?
Çoğunlukla bağcılıkta kullanılan bu karışım, mantar hastalıklarıyla etkili bir şekilde mücadele ediyor ve ayrıca çeşitli meyve ağaçları, sebzeler ve süs bitkilerinde de kullanılıyor.