İçeriğe geç

Gölhisarın Kaç Köyü Var

Burdur Gölhisar’ın neyi meşhur?

Pancar, anason, tahıl, sebze ve meyve yetiştirilir. Son zamanlarda seracılık yaygınlaşmıştır. Seralarda evcilleştirilmiş ürünler, biber, salatalık vb. yetiştirilir. Yaz sebzeleri yetiştirilir. Gölhisar Ovası tortul bir ovadır ve Dalaman Nehri üzerine inşa edilen Yapraklı Barajı’nın suyuyla sulanır.

Gölhisar adı nereden gelmiştir?

Gölhisar, adını gölden ve kenarındaki kaleden almıştır. İlçe, Gölhisar adını alana kadar Kibyra, Alimne ve Horzum olarak anılmıştır. Kibyra ismi büyük ihtimalle Luwi dilinden gelmektedir.

Gölhisar’ın nüfusu ne kadar?

İlçe belediyesi 1953 yılında kurulmuş olup 10 ilçeden oluşmaktadır. 2023 adrese dayalı nüfus sayımına göre ilçenin toplam nüfusu 23.626 kişi olup, 16.806 kişi ilçe merkezinde, 6.820 kişi ise köylerde yaşamaktadır. Bu nüfusun 15.165’i kadın, 15’i ise ilçeye bağlı köylerden oluşmaktadır.

Burdur’un kaç tane köyü var?

Burdurİlçe sayısı:10Belediye sayısı:15Şehir sayısı:4Köy sayısı:192

Gölhisar nasıl bir yer?

Gölhisar, zengin tarihinin yanı sıra verimli toprakları ve su kaynaklarıyla da öne çıkıyor. Seracılık ve teknolojik tarım yaygın olarak uygulanıyor. Ayrıca hayvancılık da önemli bir gelir kaynağı. Gölhisar ve çevresindeki güzel konaklama tesisleri ziyaretçilerine yıl boyunca hizmet veriyor.

Burdur’un meşhur yemeği nedir?

Burdur’a gittiğinizde hemen hemen her fırın ve köyde görebileceğiniz Kömbe mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Burdur’da düzenli olarak yapılan yerel bir aktivitedir. Burdur’un her yerinde Kömbe’yi rahatlıkla bulabilirsiniz.

Burdur Gölhisar hangi boydan gelir?

Hamit Bey’in mensup olduğu Harzem aşiretinin Anadolu’da günümüze kadar Horzum ismiyle varlığını sürdürdüğünü görüyoruz. Gölhisar ilçesinin bugünkü Horzum bölümü olsa gerek.

Golhisar’da ne yenir?

Gölhisar YemekleriGölhisar Kavurması Gölhisar’ın eşsiz, meşhur kavrulmuş, lezzetle yenilebilen; Yaklaşık 60 yıl önce Ahmet Serttaş (Yanık Ahmet) tarafından çevreye tanıtılmış ve Gölhisar’ın kıl kavurmacısı olarak ünlenmesine neden olmuştur. … Alacaş … Arababaşı … Höşmerim. … Et Yemeği … Keşkek. … Boran … Katık. Daha fazla makale…

Burdur yörükleri hangi boydan?

Harbendelu veya Harmandalı Yörükleri, Oğuz Türklerinin Avşar boyunun Şamlu koluna mensup bir boydur.

Burdur’un en büyük ilçesi neresidir?

Bucak ilçesi sınırları içerisinde bulunan Sia, Kremna, Milyas, Kodrula ve Komama antik kent kalıntıları, Susuz Kervansarayı ve İncirhan Kervansarayı günümüze kadar ulaşmış tarihi eserlerden bazılarıdır. Bucak, Antalya yolu üzerinde yer almakta olup Burdur’un en büyük ilçesidir. Güncel nüfusu 66156’dır.

Gölhisar Belediye Başkanı kim?

İbrahim SertbaşGölhisar / Belediye Başkanı

Gölhisar’ın rakımı kaçtır?

945 mGölhisar / yükseklik

Burdur hangi ilden ayrıldı?

1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya Vilayetinden ayrılarak Konya Vilayeti Isparta Valiliğine bağlanmıştır. Bu bağımlılık 1850 yılına kadar sürmüştür. Daha sonra özellikle Saden’in oğlu Hacı İsmail Ağa, Burdur’u sancak yapmaya çalışmışlar ve 1872 yılında Burdur sancak olmuştur.

Isparta’nın kaç köyü var?

Isparta İlçe Sayısı: 12 Belediye Sayısı: 22 Şehir Sayısı: 9 Köy Sayısı: 204

Gravgaz ne demek?

Yukarı Çeşme köyü çevresi sarp kayalık bir alandır. İlk yerleşimin burada başlamasından bu yana “kaya altı” anlamına gelen Kayaaltı adı verilmiştir.

Golhisar’da ne yenir?

Gölhisar YemekleriGölhisar Kavurması Gölhisar’ın eşsiz, meşhur kavrulmuş, lezzetle yenilebilen; Yaklaşık 60 yıl önce Ahmet Serttaş (Yanık Ahmet) tarafından çevreye tanıtılmış ve Gölhisar’ın kıl kavurmacısı olarak ünlenmesine neden olmuştur. … Alacaş … Arababaşı … Höşmerim. … Et Yemeği … Keşkek. … Boran … Katık. Daha fazla makale…

Burdur’un neyi meşhur hediyelik?

Burdur ziyaretinizde mutlaka almanız gereken hediyelik eşyalar ise; bakır çaydanlık, kahve cezvesi, ceviz ezmesi, ibecik kumaşı, renkli dokumalar ve ibecik bebekleridir.

Burdur denince akla ne gelir?

Batı Akdeniz’de yer alan Burdur, Teke yöresinin kültür başkenti, göller, güller ve gönüller diyarı olarak kabul ediliyor.

Burdur’da ne yenir meşhur?

Burdur’un meşhur yemekleri: Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çektirme, Ceylan Böreği, Peynirli Pide, Erik Böreği, Sac Kebabı, Mısır Böreği.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Anal Escort