Öbür dünyada ailemiz olacak mı?
Kuran’da cennete gidecek olanlara aileleriyle birlikte orada olacakları müjdesi verilir. Birçok ayette dile getirilen bu müjdenin tek şartı, ailenin her bir üyesinin iman etmesi ve iyi işler yapmasıdır. Dolayısıyla cennete girmenin ön koşulu imandır ve herkes kendi çabasıyla cenneti kazanmalıdır.
Nefis ne zaman ölür?
Tasavvufta ölüm; ruhun arzularını tatmin etmek, ruhun istek ve özlemlerini yok etmek anlamında kullanılır. Ruhu maddi hazlara ve bedensel zevklere yönelten arzu ve tutkuların yok olması, ruhun ölümü anlamına gelir.
Öbür dünyada ibadet var mı?
Sevgili kardeşimiz; Namaz, oruç, Cennet’e hac gibi ibadetler yoktur. Ancak Cennet’in sevinçleri, bu hizmetlerin ruha verdiği yücelikle sonsuza dek yaşanır. “Bir saatlik tefekkür, yetmiş yıllık gereksiz ibadetten daha iyidir” mesajı Cennet’te tam olarak gerçekleşir.
Öbür dünyada uyku var mı?
Ölümün kardeşi sayılan uykunun ahirette hiçbir anlamı olmayacaktır. Cennette uykuya gerek kalmayacaktır, çünkü ne yorgunluk ne de çaresizlik olacaktır, “Orada onlara hiçbir yorgunluk dokunmaz” ayetinin de kanıtladığı gibi.
Ahirette cinsellik var mı?
Bu sorunun cevabı açıkça “hayır”dır. Yani Kuran’da ahiretteki cinsel yaşam hakkında hiçbir ayrıntı yoktur, var olup olmadığına dair de net bir ifade yoktur.
Öbür dünyada herkes birbirini tanıyacak mı?
Evet, insanlar birbirlerini tanıyacaklar; cennetteyseler cennette beraber olacaklar, cehennemdeyseler cehennemde beraber olacaklar. Kaş aldırıp saç ektirmek günah mıdır? Saç ektirmenin veya kaş aldırmanın bir sakıncası yoktur. Burun estetiğinde ise burunda çok çirkinlik varsa düzeltilmesinde bir sakınca yoktur.
Nefis mi daha tehlikeli şeytan mı?
Nitekim Allah Teala şöyle buyurmuştur: “Gerçekten nefis, çok kötülüğü emredendir.” Şeytanın insanlara kurduğu tuzak, kendimize kıyasla zayıftır. Allah Teala şöyle buyurmuştur: “Gerçekten şeytanın tuzağı zayıftır.”
Allah’ın razı olduğu nefis nedir?
Nefsi radiyye Nefs-i radiyye, kendini arındırmanın beşinci aşamasıdır. Tasavvufa göre bu aşamada ruh, önceki aşamada tatmine ulaştığı için Tanrı’nın yaptığı her şeyden memnundur.
İnsan ölünce nefis ne olur?
Bir insan öldüğünde, zihinsel ruh evrensel ruha dönüşür. Ruh bu üç ruhun lideridir. Sufilerin benliği tasvir eden ve analiz eden eserleri ahlak, psikoloji ve özellikle din psikolojisi açısından büyük önem taşır.
Namaz kılanlar cennete girecek mi?
“Kim beş vakit namazı, rükû, secde, abdest ve vakitlerine riayet ederek kılmaya devam eder ve bu namazların Allah’ın gerçek bir emri olduğuna inanırsa cennete girer.” (İbn Hanbel, 4/266, no.: 18535.)
Öbür dünyada yemek var mı?
Verilerden ve araştırmalardan elde edilen kanıtlar, fiziksel bedenlerimizin ölümden sonra kaldığını gösteriyor. Spricon adı verilen ruhsal bilinçler olarak varız. Reenkarnasyon olmadan, öbür dünyada fiziksel bir formumuz olmaz. Beslenme, dinlenme veya beslenmeye ihtiyacımız yoktur. 3 Ağustos 2021 Verilerden ve araştırmalardan elde edilen kanıtlar, fiziksel bedenlerimizin ölümden sonra kaldığını gösteriyor. Spricon adı verilen ruhsal bilinçler olarak varız. Reenkarnasyon olmadan, öbür dünyada fiziksel bir formumuz olmaz. Beslenme, dinlenme veya beslenme gereksinimi yoktur.
Allah ahirette görülecek mi?
Ehl-i sünnete göre, Müslümanların ahirette Allah’ı görmeleri aklen caiz, rivayetlerle (ayet ve hadislerle) vaciptir. (zorunludur) Bu demektir ki; Allah’ın ahirette görünmesi manen imkânsız değildir, yani Müslümanların ahirette Allah’ı görecekleri rivayetlerle (ayet ve hadislerle) açıklanmıştır.
Cennette acıkmak var mı?
Daha fazlası.. Burada aç kalmanıza veya çıplak kalmanıza kesinlikle gerek yok. “Orada kesinlikle açlık olmayacak, çıplaklık da olmayacak.” 118, 119. “Cennette asla aç kalmayacaksın, asla çıplak kalmayacaksın.
Cennet yiyecekleri nelerdir?
Kur’an-ı Kerim’de cennet yiyecekleri olarak; et, kuş eti ve nar, üzüm, kiraz, muz, hurma gibi meyveler; içecekler olarak da su, süt, bal ve içecek ırmakları ile selsebil, kâfur ve tensim kaynakları zikredilmektedir.
Ölüm ve uyku benzer mi?
Ölüm ve uykuyla hiçbir ilgisi olmayan gerçekler. Uyurken tüm organlarımız çalışır ve canlılığımız korunur. Uyku bir dinlenme halidir. Ölümde hiçbir hayati aktivite devam etmez.
Cennette çocuklarımız olacak mı?
Ebeveynlerinin hangi dine ve inanca sahip olduğu önemli değildir. Bu çocuklar cennette yine ebeveynlerinin çocukları olacaklardır. Ebeveynleri cennet halkı değilse, cennette başka insanların tatlı ve utangaç çocukları olacaklardır.
Öbür dünyada yaşımız kaç olacak?
Bu konudaki hadise göre, cennet ehli otuz üç yaşında cennete gireceklerdir. İbn Kayyim -Allah ona rahmet etsin- bu yaş hakkında şunları söylemiştir: “Bu yaşta (otuz üç yıl) şüphesiz çok hikmet görülür. Çünkü bu yaş, kişinin yolun lezzetlerini en iyi tadabileceği yaştır.”
Cennette her istedigimiz olacak mı?
Evet, cennette Tanrı bize kalbimizin arzuladığı her şeyi verecek. Ancak anahtar kelime “Cennette.” Cennetteki insanların kalpleri bu dünyadakilerden farklı olacak. Cennette şu anki gibi aynı şeyleri arzulayacağınızı düşünmeyin.14 Mayıs 2024Evet, cennette Tanrı bize kalbimizin arzuladığı her şeyi verecek. Ancak anahtar kelime “Cennette.” Cennetteki insanların kalpleri bu dünyadakilerden farklı olacak. Cennette şu anki gibi aynı şeyleri arzulayacağınızı düşünmeyin.
Ölüler öbür dünyada ne yapar?
Bu iki kaynakta, berzah alemindeki insanlar, ölen kişiden geride kalan yakınları hakkında bilgi alır, onlarla konuşur ve görüşürler. Onların iyi işlerine sevinirler ve kötü işlerinin haberine büyük bir üzüntü duyarlar. Amelleri aynı olan insanlar bir araya gelirler.